top of page
Writer's pictureJezus.lt

Ar jūs mokate saugoti paslaptis?

Atnaujinta: 2020-11-15

Rick Renner

„O liežuvio joks žmogus nepajėgia suvaldyti; jis lieka nerimstanti blogybė, pilna mirtinų nuodų.“ (Jok 3, 8)


Ar jums teko apie ką nors pasidalinti su žmogumi, kuriuo pasitikėjote, o jis išdavė viską, ką jam papasakojote? O juk jūs prašėte tai laikyti paslaptyje. Na, o jūs patys, ar esate išdavę svetimas paslaptis? Arba galbūt jūs klausėtės, kaip liežuvavo jūsų rate, ir nesustabdėte šio pokalbio? Tuomet jūs pasirodėte esąs nepatikimas žmogus. Mėgstantieji liežuvauti žino, jog tai ne tik yra nepadoru, bet ir gali užtraukti ant jų galvų nemalonumų, todėl jie apkalbinėja pakampėse pritildę balsą, kad jų neišgirstų.


„Liežuvautojas atidengia paslaptis, o ištikimas slepia, kas jam patikėta.“ (Pat 11, 13)

  • Kokia žmonių nuomonė apie jus ? Ar jie jus laiko paskalų nešiotoju, nes jūs atskleidžiate viską, ką išgirdote, ar laiko patikimu žmogumi, kuriuo galima pasitikėti?

  • Kokia jūsų reputacija: žmogaus, kuris moka laikyti paslaptis, ar veidmainio, kuris turi ilgą liežuvį?

Ar žinote, ką? Juk jūs turite visą teisę pasitraukti iš pokalbio, kuris jums nepatinka. Ir niekas jūsų neprivers išklausyti visų tų kvailysčių apie kitus, jei jūs patys nenorėsite. Jūs sprendžiate, ko klausytis, o ko – ne.


Niekuomet nesiklausykite apkalbų ir patys neapkalbinėkite. Būkite padorūs krikščionys. O kitą kartą, kai kas nors sumanys su jumis ką nors apkalbėti, nutraukite šį pokalbį. Jei kas nors įkyriai stengiasi jus įtraukti į tokį pokalbį, apsisukite ir nueikite, kad liktumėte švarūs prieš Dievą ir prieš tą žmogų, apie kurį jums norėta papasakoti.


Paklauskite savęs: „Ar aš moku laikyti paslaptis, o gal nenulaikau liežuvio už dantų?“ Neapkalbėkite ir neteiskite to, kas jūsų neliečia. Galbūt jums teks dėti pastangas, kad įprastumėte nesikišti ten, kur jūsų niekas neprašo. Šventoji Dvasia jus išmokys, kaip išvengti apkalbinėtojų ir likti nesusitepusiu prieš Dievą ir prieš žmones. Jūsų sąžinė bus rami, jeigu jūs nesiklausysite paskalų ir nekalbėsite blogai apie žmones, savo nepagrįstais plepalais sukeldami jiems skausmą ir kartėlį.

7 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page