top of page
Writer's pictureJezus.lt

Atkaklumo galia

Patricia Raybon

Reikia visuomet melstis ir neprarasti ryžto.“ (Luko 18, 1)

1917 m. jauna siuvėja Ann Cone apsidžiaugė sužinojusi, kad buvo priimta į vieną garsiausių Niujorko puošnių drabužių mokyklų. Tačiau kai ji atvyko iš Floridos, kad užsirašytų į pamokas, paaiškėjo, kad ten ji nėra laukiama. „Pasakysiu tiesiai šviesiai, panele Cone, mes nežinojome, kad esate juodaodė“, - pareiškė direktorius. Ann atsisakė išeiti ir stovėjo priešais jį, šnabždėdama sau maldą: „Viešpatie, prašau, leisk man pasilikti.“ Matydamas jos atkaklumą, direktorius leido Ann lankyti pamokas, tačiau izoliavo ją nuo klasės, kurioje mokėsi tik baltosios merginos. Ji sėdėjo kitame kambaryje ir galėjo klausytis mokytojo per atviras duris.

Talentinga juodaodė mergina baigė mokslus šešiais mėnesiais anksčiau nei planuota ir pritraukė aukštuomenės klientes, tarp jų buvusią pirmąją ponią Žakliną Kenedi, kuriai sukūrė visame pasaulyje žinomą vestuvinę suknelę. Šį puošnų drabužį ji siuvo du kartus, nes virš jos siuvimo studijos trūko vamzdis ir pirmasis suknelės variantas buvo sugadintas.

Toks atkaklumas turi didžiulę galią, ypač kai kalbama apie maldą. Jėzaus palyginime apie atkaklią našlę vargšė moteris kasdien prašė apsaugos pas neteisingą teisėją. Iš pradžių jis nekreipė į ją dėmesio, bet paskui pasakė: „Kadangi ši našlė neduoda man ramybės, aš ją apginsiu“ (Lk 18, 5).

Jei net nuodėmingas žmogus atsiliepė į pagalbos prašymą, „Tad nejaugi Dievas neapgins savo išrinktųjų, kurie Jo šaukiasi dieną ir naktį, ir dels jiems padėti?“. (7 eil.). Jis apgins jų teises labai greitai, - pažada Jėzus (8 eil.), ragindamas mus visada melstis ir niekada nenuleisti rankų. Savo laiku Dievas atsakys ir padarys tai geriausiu įmanomu būdu.

Kas jums padeda būti atkakliems maldoje? Dėl ko jau seniai meldžiatės?

Viešpatie Jėzau, dėkoju, kad išklausai mano atkaklias maldas.

© Our Daily Bread

90 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page