top of page

Gyvenimo fejerverkai

Patricia Raybon

„Nes mūsų sutaikinimas yra Jis.“ (Ef 2, 14)


Naujųjų metų naktį, kai visuose pasaulio miestuose ir miesteliuose sproginėja galingi fejerverkai, tas didelio triukšmo efektas yra sukeliamas tyčia. Pasak gamintojų, fejerverkai turi tiesiog sprogdinti atmosferą! Pačios garsiausios yra petardos, o ypač kai sprogsta prie pat žemės.


Mūsų kasdieniai vargai taip pat gali sukelti „sprogimus“ mūsų širdyse, protuose ir namuose. Gyvenimo „fejerverkai“ – šeimos barniai, santykių problemos, nemalonumai darbe, pinigų stoka ir net susiskaldymai bažnyčiose, - primena sprogimus ir sukrečia mūsų emocinę atmosferą.


Tačiau mes pažįstame Tą, kuris mus pakelia virš šio triukšmo. Kaip rašė apaštalas Paulius, pats Kristus – yra „mūsų sutaikinimas“ (Ef 2, 14). Jei mes esame Jo akivaizdoje, tada Jo ramybė, pranokstanti bet kokią netvarką, numaldo iššūkių, skausmų ir susiskaldymų triukšmą.


Šie žodžiai daug reiškė ir žydams, ir pagoniams. Anksčiau jie buvo „be vilties ir be Dievo pasaulyje“ (Ef 2, 12). Dabar jie susidūrė su persekiojimais, ir kilo galimų susiskaldymų grėsmė bažnyčios viduje. Bet Kristuje jie suartėjo su Dievu, tad ir Jo kraujo jėga vienas prie kito. „Nes mūsų sutaikinimas yra Jis, iš abiejų padaręs viena ir sugriovęs mus skyrusią sieną.“ (Ef 2, 14)


Įžengdami į Naujuosius metus, mes tolumoje girdime netvarkos ir susiskaldymų triukšmą. Bet nusigręžkime nuo gyvenimo išmėginimų triukšmo, kad rastume amžiną sutaikinimą ir ramybę Kristuje. Jis nuramins audras ir mus išgydys.


Kokie „fejerverkai“ griauna ramybę jūsų gyvenime? Ar patiriate ramybę, kai juos maldoje atiduodate Dievui?


Guodžiantis Dieve, kai mane neramina gyvenimo „fejerverkai“, prašau, suteik man savo ramybę.


© Our Daily Bread

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page