top of page

Iš širdies

Marvin Williams

„Iš širdies išeina pikti sumanymai, žmogžudystės, svetimavimai, paleistuvystės,

vagystės, melagingi liudijimai, piktžodžiavimai.“ (Mato 15, 19)


Pavadinimas „Nojaus arka“ gali skambėti linksmai, tačiau Nasau įsikūrusios Žiauraus

elgesio su gyvūnais prevencijos draugijos darbuotojams jis tapo tikru košmaru. Gyventojai skundėsi, kad iš gretimo namo sklinda triukšmas ir baisus kvapas. Nuvykę nurodytu

adresu darbuotojai rado daugiau kaip keturis šimtus gyvūnų, laikomų siaubingomis

sąlygomis.


Galbūt mūsų namuose nėra šimtų gyvūnų ar antisanitarinių sąlygų, tačiau Jėzus mokė, kad blogos, nuodėmingos mintys ir veiksmai gali slypėti mūsų širdyse. Juos reikia atidengti ir pašalinti.


Aiškindamas savo mokiniams, kas daro žmogų švarų ar nešvarų, Viešpats sakė, kad mus suteršia ne nešvarios rankos ar „įėjimas į burną“, bet pikta širdis (Mt 15, 17-19). Blogas kvapas iš širdžių anksčiau ar vėliau pasireiškia elgesiu. Po to Jėzus pateikė blogų minčių ir veiksmų, kurie „išeina“ iš širdies, pavyzdžių (19 eil.). Jokie religiniai ritualai negali išvalyti tokio purvo. Mums reikia, kad Dievas pakeistų mūsų širdis.


Kristaus mokymą galime taikyti priešingai: įsileisti Jį į savo neprižiūrėtas širdis ir leisti Jam pašalinti tai, kas kelia smarvę. Atskleisdamas visa, kuo alsuoja mūsų širdys, Viešpats padės, kad mūsų žodžiai ir darbai atitiktų Jo troškimus. Tada mūsų gyvenimo aromatas bus Jam malonus.


Kodėl svarbu reguliariai tikrinti savo širdį? Kaip galite prašyti Dievo pagalbos?


Mylintis Dieve, mano širdis labai pikta. Tik Tu ją visiškai pažįsti ir gali pašalinti joje esantį blogį.


© Our Daily Bread

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page