top of page

Labai padėjo

Dave Branon

Dalinkitės šventųjų poreikiais, puoselėkite svetingumą.“ (Rom 12, 13)


Į krikščionišką radijo stotį paskambino klausytojas ir papasakojo, kad jo žmona grįžta po operacijos namo. O paskui pasidalino tuo, kas labai sujaudino mano širdį: „Šiuo sunkiu laiku visi bažnyčioje mums labai padėjo“.


Išgirdęs šiuos paprastus žodžius, aš prisiminiau apie krikščioniško svetingumo bei rūpesčio svarbą ir vertę. Meilė ir kitų tikinčiųjų palaikymas yra vienas iš geriausių būdų parodyti keičiančią gyvenimą Evangelijos galią.


Apaštalas Petras savo Pirmame laiške kreipiasi į pimojo amžiaus bažnyčią, buvusią šiuolaikinės Turkijos teritorijoje. Šiame laiške jis ragino skaitytojus daryti tai, apie ką rašė ir apaštalas Paulius laiške Romiečiams: „puoselėkite svetingumą“ (Rom 12, 13), ir ragino juos, kad panaudotų jiems duotas dovanas tarnauti vienas kitam (1 Pt 4, 8-10). Visa tai yra aiškūs nurodymai visiems tikintiesiems Kristumi, kaip reikia elgtis su kitais krikščionimis.


Visi mes pažįstame žmones, atsidūrusius tokiose situacijoje kaip mūsų radijo klausytojo žmona. Tokiais žmonėmis reikia rūpintis ir parodyti Kristaus meilę. Su Dievo pagalba pasistenkime būti tarp tų, apie kuriuos būtų galima pasakyti, kad jie „labai padėjo“.


Ką jums Dievas suteikė, kad tarnautumėte atsidūrusiems bėdoje? Kaip Dievas jums atskleidė savo globą ir rūpestį?


Mylintis Viešpatie, leisk man pamatyti aplinkui žmones, kuriems reikia mano padrąsinančių žodžių arba darbų. O tada padėk parodyti jiems užuojautą.


© Our Daily Bread

99 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page