top of page

Namas ant uolos

Winn Collier

„Taigi kiekvienas, kuris klauso šitų mano žodžių ir juos vykdo, panašus į išmintingą žmogų, pastačiusį savo namą ant uolos.“ (Mt 7, 24)


Vienoje JAV valstijoje net 34 tūkstančiams namų dėl netvirtų pamatų iškilo grėsmė sugriūti. Kompanija, kuri gamina betoną, naudojo mineralų paveiktus akmenis iš karjero, turinčio mineralų gyslą. Dėl to, laikui bėgant, betonas ėmė skilinėti ir trupėti. Maždaug šešių šimtų namų pamatai jau sugriuvo, ir šis skaičius tikriausiai gali dar išaugti.


Aiškindamas, kodėl pavojinga statyti gyvenimą ant netvirto pagrindo, Jėzus panaudojo namo ant smėlio vaizdinį. Kai kurie iš mūsų stato savo gyvenimą ant tvirtos uolos, kuri bus nepajudinama net pačios smarkiausios audros metu. O kiti savo gyvenimą stato ant smėlio. Kai siautės vėtros, jis sugrius ir „jo griuvimas bus smarkus“ (Mt 7, 27). Vienintelis skirtumas tarp namo, kuris ant tvirto pamato, ir to, kuris sugriuvo, yra tas, ar mes praktiškai taikome Kristaus žodžius, ar ne (Mt 7, 26). Klausimas kyla ne dėl to, ar mes klausomės ir girdime Jo žodžius, o dėl to, ar su Jo pagalba juos vykdome.


Šiame pasaulyje mums siūloma daug išminties, patarimų ir pagalbos, ir daugelis iš jų yra geri bei naudingi. Tačiau jei mes savo gyvenimą statome ant kokio nors kito pagrindo, o ne ant nuolankaus paklusnumo Dievo tiesai, tai patys užsitraukiame sau bėdą. Vykdyti tai, ką sako Dievas, yra vienintelis būdas savo gyvenimo namą pastatyti ant uolos.


Kieno patarimų arba nuomonės jūs klausotės dažniausiai? Kaip pritaikydami Jėzaus žodį jūs galite sukurti tvirtesnį savo gyvenimo pagrindą?


Dieve, mano gyvenime tiek daug nepastovių ir laikinų dalykų, tarsi jie būtų pastatyti ant smėlio. Aš noriu turėti tvirtą gyvenimo pagrindą. Padėk man Tau paklusti.


© Our Daily Bread

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page