top of page

Nelaukta permaina

Bill Crowder

Jūs nežinote, kas atsitiks rytoj!“ (Jok 4, 14)


1943 m. sausio mėnesį Spirfiše, Pietų Dakotos valstijoje, netikėtai papūtė šiltasis činukas (pietvakarių vėjas) kuris staigiai pakėlė temperatūrą nuo -20°C iki +7°C. Drastiškas net 27°C orų pokytis įvyko vos per dvi minutes. O pats didžiausias JAV temperatūrų skirtumas per 24-rias valandas užfiksuotas 1972 m. sausio 15 d. Lomos mieste (Montanoje). Čia temperatūrų šuolis buvo 57°C: nuo -48°C iki +9°C.


Tačiau drastiški pokyčiai nėra tik orų permainų fenomenas. Kartais tai yra pati gyvenimo prigimtis. Jokūbas primena: „Nagi jūs, kurie sakote: ‚Šiandien arba rytoj keliausime į tą ir tą miestą, tenai išbūsime metus, versimės prekyba ir pasipelnysime‘, - jūs nežinote, kas atsitiks rytoj!“ (Jok 4, 13-14). Nes juk rytoj gali atsitikti viskas, kas įmanoma. Netikėtas praradimas. Gąsdinanti diagnozė. Finansinis krachas. Staigūs pokyčiai.


Gyvenimas – tai kelionė turinti daug nenuspėjamų elementų. Kaip tik todėl Jokūbas mus perspėja dėl „gyrimosi“ (Jok 4, 16) kuris neatsižvelgia į Visagalį. Jis pataria sakyti: „Jei Viešpats panorės, gyvensime ir darysime šį bei tą“ (Jok 4, 15). Mūsų gyvenimo įvykiai gali keistis, tačiau vienas dalykas yra tikras: įvykus įvairiausiems netikėtumams, Dievas nė minutėlei nepaliks mūsų. Jis – vienintelis, kuris lieka nekintantis per visą gyvenimą.


Kaip jūs reaguojate į staigius pokyčius? Kokia, jūsų nuomone, turėtų būti teisinga tikėjimo reakcija į gyvenimo netikėtumus?


Dangiškasis Tėve, atleisk man, kad kartais aš nerimauju dėl dalykų, kurių negaliu numatyti arba negaliu kontroliuoti. Padėk man rasti ramybę Tavyje.


© Our Daily Bread

133 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page