top of page
Writer's pictureJezus.lt

Nuoširdus dosnumas

James Banks

Geras žmogus yra gailestingas ir skolina.“ Ps 111, 5


Kai su žmona Kari baigėme universitetą, buvome sukaupę kelių tūkstančių dolerių skolą. Nuėjome į vietinį banką prašyti paskolos. Mums buvo atsisakyta suteikti paskolą, nes nepakankamai ilgai gyvenome ir dirbome tame mieste. Po kelių dienų apie mūsų problemą papasakojau savo draugui Mingui, vietinės bažnyčios tarnautojui. "Pasikalbėsiu apie tai su žmona", - pasakė jis, kai išsiskyrėme.


Po kelių valandų suskambo mano telefonas. Tai buvo Mingas. "Mes su Ann norėtume paskolinti jums reikiamą sumą", - pasiūlė jis. - Atiduokite ją, kai galėsite". Sutrikęs pasakiau: "Mes negalime jūsų to prašyti". "Nereikia prašyti, - linksmai atsakė Mingas. Jis padavė mums pinigus, o mes su Kari stengėmės kuo greičiau juos grąžinti.


Mingas ir Ana buvo tokie geri ir dosnūs, nes mylėjo Dievą. Biblijoje apie tokius žmones sakoma: "Geras žmogus yra gailestingas ir skolina" (Ps 111, 5). Tie, kurie gerbia Dievą, turi "širdį ... tvirtą, pasitikinčią Viešpačiu" (7 eil.). Jie supranta, kad Dievas yra visų gerų dalykų jų gyvenime šaltinis.


Dievas buvo mums dosnus, dovanodamas gyvenimą ir atleidimą. Būkime dosnūs ir tiems, kuriems reikia pagalbos.


Kokiais būdais jums buvo parodytas Dievo dosnumas? Kaip šiandien galite parodyti dosnumą kitiems?


Dėkoju Tau, mylintysis Tėve, kad dovanoji man gyvybę ir rūpiniesi manimi kiekvieną dieną. Padėk man pasitikėti Tavimi ir būti dosniam pagal Tavo pavyzdį.


© Our Daily Bread

47 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

コメント


bottom of page