top of page

Nutraukti planai

Leslie Koh

Daug sumanymų žmogaus širdyje, bet tik Viešpaties valia įvyksta.“ (Pat 19. 21)


Džeinės planai tapti logopede sužlugo, kai internatūros metu paaiškėjo, jog darbas ją veikia per daug emociškai. Tada jai buvo pasiūlyta rašyti žurnalui. Ji niekuomet nemanė galinti būti rašytoja, tačiau, bėgant metams, ji suprato, jog savo darbu labai palaikė šeimas, kurioms to reikėjo. „Atsigręždama atgal, aš matau, kodėl Dievas pakeitė mano planus, - sako ji. – Jis man turėjo geresnį planą“.


Biblijoje yra aprašyta daug istorijų, kada buvo nutraukti žmonių planai. Antrosios misijinės kelionės metu Paulius norėjo skleisti Evangeliją Bitinijoje, bet Šventoji Dvasia jį sustabdė (Apd 16, 6-7). Tikriausiai apaštalą tai suglumino: dėl ko Viešpačiui reikėjo atšaukti planus, kurie atitiko Jo pavedimą? Atsakymą jis gavo sapne: Makedonijai Pauliaus reikėjo labiau. Ten jis turėjo sukurti pirmąją bažnyčią Europoje. Saliamonas yra pasakęs: „Daug sumanymų žmogaus širdyje, bet tik Viešpaties valia įvyksta“ (Pat 19, 21).


Protinga planuoti. Yra garsus posakis: „Kas neplanuoja, tas planuoja žlugimą“. Tačiau Dievas dėl savo paties planų gali pakeisti mūsų planus. Mūsų užduotis – pasitikėti Dievu, klausyti ir paklusti. Jeigu mes paklusime Jo valiai, tai pamatysime, kaip Jis įvykdys savo ketinimus mūsų gyvenime.

Apgalvodami savo ateities planus, prie jų pridėkime eilutę: „Suplanuoti klausytis. Įsiklausyti į Dievo planą“.


Kaip šiandien jūs galite padaryti savo planus pavaldžius Dievui? Kaip reikia įsiklausyti į Jo planus?


Viska žinantis Dieve, suteik man tikėjimą paklusti Tau, kai mano planai nutrūksta, žinant, kad Tu turi mano gyvenimui geresnį planą.


© Our Daily Bread

100 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page