top of page

Pasitikėkite šviesa

John Blase

Kol turite šviesą, tikėkite ją, kad taptumėte šviesos vaikais.“ (Jn 12, 36)


Orų prognozė pranešė apie greitai kylantį galingą cikloną. Taip atsitinka žiemą, kai atmosferos slėgis staiga krinta ir pūga perauga į sniego audrą. Dėl pūgos vakare matomumas greitkelyje į Denverio oro uostą pasidarė beveik nulinis. Beveik. Bet kai pas jus į svečius skrenda dukra, tai jūs darote tai, ką turite daryti. Pasiimate papildomų drabužių ir vandens (tuo atveju, jei užstrigtumėte greitkelyje), važiuojate labai lėtai, nesiliaujate melstis, ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas, - pasitikite savo automobilio žibintų šviesomis. Ir kartais galite pasiekti beveik neįmanomų dalykų.

Jėzus pasakė mokiniams, kad artinasi audra, kurios dalimi taps Jo mirtis (Jn 12, 31-33). Jėzaus pasekėjų tikėjimą ir tarnavimą ištiks išmėginimas (Jn 12, 26). Ką gi jiems reikės daryti? Tikėti Šviesa arba, kitaip tariant, pasitikėti Šviesa (Jn 12, 36). Jiems tai buvo vienintelis būdas judėti pirmyn ir likti ištikimais.

Jėzus dar trumpai pasiliks su jais. Po to tikintieji gaus Jo Dvasią, kuri juos ves apšviesdama kelią. Mes taip pat gyvenime susidursime su tamsiais laikais, kai bus beveik neįmanoma matyti tolesnio kelio. Beveik. Tačiau dėl tikėjimo Šviesa, pasitikėdami Viešpačiu, mes galėsime judėti toliau.

Kokius tamsius laikus jums teko patirti? Kaip Jėzus, gyvenimo Šviesa, padėjo jums nesustoti kelyje?


Viešpatie Jėzau, dėkoju, jog Tu esi mano Šviesa tamsoje. Padėk Tavim pasikliauti ir tęsti savo kelią.

© Our Daily Bread

85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page