top of page

Rūpesčio kupini laiškai

Elisa Morgan

O jūs esate išrinktoji giminė, karališkoji kunigystė, šventoji tauta, įsigytoji liaudis.“ (1Pt 2, 9; 1 d. Biblijos draugijos vert.)


Prieš kelis dešimtmečius daktaras Džeromas Motas (Jerry Motto) aprašė „rūpestingo laiško“ galią. Jo tyrimai parodė, kad paprasčiausiai išsiunčiant laišką, kuriame išreikšta globa ir rūpestis išrašytais ligoniais, kurie anksčiau mėgino nusižudyti, suicidų dažnis sumažėjo perpus. Neseniai medicinos darbuotojai vėl atskleidė šį fenomeną, kai išsiuntinėjo rūpesčio kupinus laiškus, atvirukus ir net memus socialiniuose tinkluose kaip tolesnį sunkios depresijos gydymą.


Dvidešimt viena Biblijos knyga – tai laiškai, parašyti rūpinantis pirmojo amžiaus tikinčiaisiais, kurie grūmėsi su įvairiais sunkumais. Apaštalai Paulius, Jokūbas ir Jonas savo laiškuose aiškino tikėjimo ir pamaldų bei garbinimo pagrindus, pasakojo, kaip išspręsti konfliktus ir sutvirtinti vienybę.


O apaštalas Petras rašė tikintiesiems, kuriuos persekiojo Romos imperatorius Neronas. Apaštalas jiems priminė, kokie jie yra vertingi Dievui, rašydamas: „O jūs esate ‚išrinktoji giminė, karališkoji kunigystė, šventoji tauta, įsigytoji liaudis’“ (1Pt 2, 9; 1 d.; Biblijos draugijos vert.). Tai kėlė jų žvilgsnius į didžius Dievo planus dėl jų vaidmens pasaulyje: „pašaukta išgarsinti šlovingus darbus To, kuris pašaukė jus iš tamsybių į savo nuostabią šviesą“ (1Pt 2,9; 2 d.; Biblijos draugijos vert.).


Mūsų didis Dievas pats parašė knygą, kupiną rūpesčio mumis laiškų, - įkvėptą Šventąjį Raštą, kad mes visada žinotume vertę, kokią Jis priskiria mums, savo pašauktiesiems. Tad kasdien skaitykime Jo laiškus ir jais dalinkimės su kitais žmonėmis, kuriems taip pat reikia vilties, kurią suteikia Jėzus.


Kaip Dievo rūpesčio mumis laiškų skaitymas padeda jums priimti Jo pagalbą? Kaip šiandien jūs pasidalinsite su kitais viltimi, esančią šiuose laiškuose?


Mylintis Dieve, dėkoju už kupinus rūpesčio laiškus Biblijoje!


© Our Daily Bread

63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page