top of page
Writer's pictureJezus.lt

Stiprybė Dieve

Elise Morgan

„Pakanka tau mano malonės, nes mano stiprybė tampa tobula silpnume.“ (2 Korintiečiams 12, 9)


Grangeris McCoy yra menininkas, tyrinėjantis paukščius ir kuriantis jų skulptūras. Savo darbuose jis stengiasi perteikti šių nuostabių būtybių grakštumą, trapumą ir stiprybę. Vienas iš jo darbų vadinasi „Atsigavimas“. Jame pavaizduotas vien tik dešinysis klykuolės anties sparnas, ištiestas vertikalioje padėtyje. Po lentele yra aprašymas: „Sparno mostas yra didžiausias paukščio silpnumo momentas, bet kartu ir akimirka, kai jis įgauna jėgų tolesniam skrydžiui". O tada Grangeris cituoja Biblijos eilutę: „Užtenka jums mano malonės, nes mano galybė tampa tobula silpnume“ (2 Korintiečiams 12, 9).


Šiuos žodžius Paulius parašė Korinto bažnyčiai. Išgyvendamas sunkius laikus, jis meldė Dievą, kad šis pašalintų tai, ką jis vadino „kūno dygliu“. Tai galėjo būti fizinis negalavimas arba dvasinis pasipriešinimas. Kaip ir Jėzus Getsemanės sode (Lk 22, 39-44), Paulius tris kartus prašė Dievo pašalinti jo kančias. Tačiau Viešpats atsakė, kad jos būtinos, kad jame apsigyventų malonės galia. Apaštalas išmoko svarbią pamoką: „Kai esu silpnas, tada esu galingas“ (2 Kor 12, 10).


O tie dygliai, primenantys mums apie mūsų silpnumą! Kaip trokštame jų atsikratyti! Tačiau kaip paukštis, kaupiantis jėgas tolesniam skrydžiui, taip ir mes įgyjame Dievo stiprybės įveikti viską, su kuo susiduriame. Jo stiprybė tampa mūsų stiprybe.


Kur šiandien jaučiatės silpni? Kaip šiame „silpnume“ galite rasti Dievo stiprybės?


Dangiškasis Tėve, atsiųsk man savo stiprybės, kad galėčiau pasitikti viską, kas laukia ateityje.


©Our Daily Bread

123 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page