top of page

Tikri ženklai, kad jūsų širdyje auga kartėlis

Rick Renner

Žiūrėkite, kad kas neprarastų Dievo malonės, kad neišleistų daigų kokia karti šaknis ir nedarytų vargo, suteršdama daugelį.“ (Hbr 12, 15)

Jeigu jūs pastebėjote, jog apie kokį nors žmogų blogai atsiliepiate, atkreipkite į tai dėmesį. Jūsų nedraugiškos replikos prieš šį žmogų yra tikras ženklas, jog jūsų širdyje įsišaknijo kartėlis. Laiške Hebrajams 12, 15 paaiškinta, kaip atpažinti, kad karti sėkla jūsų gyvenime pradeda duoti griaunančius vaisius: „...kad neišleistų daigų kokia karti šaknis ir nedarytų vargo...“ Žodis phuoo „išleisti daigus“, apibūdina daigą, kuris dar tik pradeda augti, vos išdygo iš žemės ir pamatė pirmuosius saulės spindulius. Išdygęs iš žemės daigas liudija, jog paslėpta žemėje sėkla pradėjo naują gyvybę.

Tai labai svarbus momentas – jis rodo, jog kartėlis neapima mūsų per vieną akimirksnį. Jis nepastebimai auga mūsų sielos kampeliuose, kol pavirsta dideliu bjauriu augalu, apnuodijančiu visą mūsų gyvenimą. Iš pradžių kartėlis slepiasi sielos gelmėse, pasireikšdamas blogomis mintimis apie kokį nors žmogųarba jo nepaisymu, cinišku, nepatikliu požiūriu į jį. Ir jei šios šaknies laiku neišrausime ir neišmesime lauk, tai galiausiai kartėlis virs galingu medžiu ir jo vaisiai bus kartūs, sukeliantys skausmą ir sielvartą kiekvienam, kas jų paragaus.

Laiškas Hebrajams 12, 15 ragina mus: jeigu neatsikratysite šių jausmų, jie padarys jums žalos. Žodis enochleo – „padaryti vargo“, verčiamas ir kaip trikdyti, įkyrėti, erzinti. Jis apibūdina kažką, kas labai stipriai jaudina iš vidaus, jog tos mintys nepalieka nė minutei. Maža to, šios įkyrios mintys jūs persekioja kasdien. Tas, kam jūs patys leidote jūsų sieloje įsišaknyti ir išaugti, dabar vagia ramybę ir taiką, sukeldamas nuolatinį kartėlį ir išsekindamas jus emociškai.


  • Ar jūs patiriate kam nors nedraugiškus jausmus, ir ar tai jus nuolat kankina?

  • Ar kiekvieną kartą, kai susitinkate šį žmogų, jūs patiriate dygius, nemalonius jausmus?

  • Kai jūs girdite, jog šis žmogus palaimintas, ar jums neapmaudu, kad Viešpats jį laimina po to, ką jis jums padarė?

  • Ar panašios mintys jus nuolatos apninka ir persekioja?


Susiimkite ir prašykite Šventosios Dvasios, kad padėtų jums visam laikui atsikratyti šių jausmų, kitaip jūs pavirsite neramiu, sudirgusiu ir prislėgtu žmogumi.

Jūs prarasite širdies ramybę, pradings džiaugsmas, paskui seks eilė nesėkmių ir pralaimėjimų. Bičiuli, jūs gi nenorite viso šito? Tai yra per daug skaudu, tai padarys jums daug žalos ir jūs prarasite artimus santykius su Dievu.

Taigi, jeigu jūs nuolatos apie ką nors blogai atsiliepiate, tai yra tikras ženklas, jog jūsų širdyje įsišaknija kažkokia karti sėkla. O juk tai gali išaugti į didelę problemą, kuri jus persekios visą gyvenimą. Neleiskite, kad taip atsitiktų. Prašykite Šventosios Dvasios, kad jums padėtų išrauti kartėlio šaknį ir išmesti ją lauk. Viskas, ko Jam reikia, – tai jūsų prašymas. Tai kodėl gi jums tiesiog dabar nepaprašyti Jo pagalbos?



115 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page