top of page

Tiksli kopija

Xochitl Dixon

Jis (Sūnus) yra neregimojo Dievo atvaizdas, visos kūrinijos pirmagimis.“ (Kol 1, 15)

Iškylos į užmiestį metu mes sutikome moterį, kuri nuo mažens pažinojo mano vyro šeimą. Iš pradžių pasižiūrėjusi į Alaną, o paskui į mūsų sūnų Ksaverą, ji pasakė: „Juk jis yra tiksli savo tėvo kopija! Tos pačios akys, ta pati šypsena. Taip, atrodo visiškai kaip jis!“ Moteriškei aiškiai patiko toks didelis tėvo ir sūnaus panašumas. Ji net pastebėjo jų charakterio bruožų panašumą. Ir vis dėlto, nors tarp jų iš tikrųjų buvo daug panašaus, mūsų sūnus nebuvo tobulas savo tėvo atspindys.

Yra tik vienas Sūnus – Jėzus, kuris visiškai atspindi savo Tėvą. Kristus „yra neregimojo Dievo atvaizdas, visos kūrinijos pirmagimis.“ (Kol 1, 15). Jame, per Jį ir Jam buvo sukurta visa, kas egzistuoja (Kol 1, 16). „Jis yra pirma visų daiktų, ir visa Juo laikosi.“ (Kol 1, 17)

Kai mes meldžiamės ar studijuojame Bibliją, galime pažinti dangaus Tėvą, žvelgdami į Jėzų – Dievą kūne. Jis kviečia mus, kad mes Biblijos puslapiuose matytume Jo veikiančią meilę, kai Jis bendrauja su kitais žmonėmis ir kai veikia mūsų kasdieniame gyvenime. Pašventę savo gyvenimą Kristui ir gavę Šventosios Dvasios dovaną, mes galime augti mylimojo dangaus Tėvo pažinimu ir pasitikėdami Juo. Jis pakeičia mus taip, kad mes atspindėtume Jo charakterį ir gyventume Jam.

Kaip mums būtų džiugu, jeigu aplinkiniai galėtų pasakyti, kad mes jiems primename Jėzų!

Koks Jėzaus Kristaus charakterio bruožas tapo pastebimas jūsų gyvenime per pastaruosius metus? Kokią Jo savybę norėtumėte išugdyti ateinančiais metais?

Viešpatie Jėzau, prašau, padėk man labiau pažinti Tave ir padaryk mane panašesniu į Tave.

© Our Daily Bread

45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page