top of page

Tikėjimo investicijos

Cindy Hess Kasper

„Mokykite [šių žodžių] savo vaikus.“ (Įst 11, 19)


Per savo dvyliktas Kalėdas berniukas nekantriai laukė, kada galės pasižiūrėti į po eglute padėtas dovanas. Jis svajojo apie naują dviratį, bet jo viltys sužlugo. Jam padovanojo žodyną! Pirmame puslapyje buvo užrašas: „Čarlzui nuo mamos ir tėčio, 1958 m. Su meile ir dideliais lūkesčiais pasiekti gerų rezultatų mokykloje“.


Kitus dešimt metų Čarlzas iš tiesų gerai mokėsi. Jis pabaigė mokyklą, koledžą, po to lakūnų mokyklą ir tapo tarpkontinentinio lainerio pilotu. Šioje profesijoje jis įgyvendino savo svajonę: padėti žmonėms ir pasakoti jiems apie Kristų. Dabar, prabėgus 60 metų nuo anų Kalėdų, jis padovanojo anūkams savo aptrintą žodyną. Jam žodynas tapo jo mylinčių tėvų investicijos į jo ateitį simboliu. Čarlzas iki šiol tai vertina. Bet dar daugiau jis dėkingas už tėvų įnašą į jo tikėjimą, nes jie kasdien jam pasakojo apie Dievą ir Bibliją.


Pakartoto įstatymo knygos 11 skyriuje kalbama, kaip svarbu išnaudoti kasdienes galimybes mokant vaikus Rašto tiesų: „Mokykite jų savo vaikus, kalbėkite apie juos, sėdėdami namuose, eidami keliu, guldami ir keldamiesi.“ (Įst 11, 19)


Amžinos vertybės įdiegtos Čarlzui vaikystėje, išaugo į pasišventusį tarnavimą Gelbėtojui. Kas žino, ką Dievas gali padaryti kieno nors dvasiniame augime dėka mūsų investicijų!


Kas padarė įtaką jūsų dvasiniam augimui? Kaip jūs galite nukreipti savo vaikų širdis į Rašto išmintį?


Mylintis dangaus Tėve, padėk man skirti daugiau laiko mokantis Biblijos išminties, kad aš galėčiau augti Tavo pažinime ir tuo dalintis su kitais, įskaitant ir vaikus.


© Our Daily Bread

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page