top of page

Tikėjimo kelias

Lisa M. Samra

Viešpats tarė Gedeonui: ‚Turi per daug vyrų, kad atiduočiau Midijaną į tavo rankas, kad Izraelis negalėtų didžiuotis prieš mane‘.“ (Ts 7, 2)


2017 metais Pasaulio taurės atrankos rungtynėse Trinidado ir Tobago sportininkų komanda „Soko kariai“ sukrėtė pasaulį, kai nugalėjo JAV vyrų rinktinę, o JAV komanda turnyro lentelėje užėmė 56 punktais aukštesnę vietą. Pralaimėjimas 2:1 pašalino JAV komandą iš 2018 metų Pasaulio taurės čempionato.


Iš dalies Trinidado ir Tobago pergalė buvo tokia netikėta ir dėl to, kad daugiamilijoninio JAV gyventojų skaičiaus ir didelių resursų fone maža Karibų šalis atrodė labai kukliai. Tačiau šių didelių pranašumų nepakako, kad nugalėtų atkakliai tikslo siekiančius „Soko karius“.


Gedeono ir Midijano istorija parodo panašią nedidelio karių būrio pergalę prieš daugiatūkstantinę armiją. Izraeliečiai turėjo daugiau, kaip 30 tūkstančius karių, bet Viešpats sumažino jų skaičių iki trijų šimtų karių, kad žmonės suprastų: jų sėkmė priklauso nuo Dievo, o ne nuo skaitlingos armijos, pinigų kiekio ižde arba vadovų sugebėjimų (Ts 7, 1-8).


Visus mus aplanko pagundymas pasitikėti tuo, ką galima matyti arba išmatuoti, bet tikėjimo kelias yra ne toks. Dažnai būna nelengva juo eiti. Tačiau jeigu mes pasikliausime Dievu, būsime „stiprūs Viešpatyje ir Jo galybės jėga“ ( Ef 6, 10), tai galėsime drąsiai ir užtikrintai pasitikti bet kokias situacijas, netgi neturėdami jėgų ir įgūdžių. Jo dalyvavimas ir galia gali mumyse ir per mus padaryti nuostabių dalykų.


Kada jūs savo kelyje susidūrėte su sunkumais, kurie atrodė neįveikiami? Kokiu būdu jūs patyrėte savo pergalėse ir pralaimėjimuose Dievo rūpestį?


Dieve, kai gyvenimas tampa sunkus, padėk man labiau pasikliauti Tavo jėga ir malone.


© Our Daily Bread

73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page