top of page

Viešbutis „Korona“

Monica La Rose

Nes Kristaus meilė valdo mus, įsitikinusius, kad jei vienas mirė už visus, tai ir visi yra mirę (...)Todėl nuo šiol mes nė vieno nebepažįstame pagal kūną.“ (2 Kor 6, 14.16)


Dano“ viešbutis Jeruzalėje 2020 metais gavo kitą pavadinimą – „Korona“. Vyriausybė nusprendė jame apgyvendinti pacientus, atsigaunančius nuo COVID-19, dėl to viešbutis sunkmečiu tapo žinomas kaip viena iš retų džiaugsmo ir vienybės vietų. Gyventojai jau buvo užsikrėtę virusu, todėl galėjo drauge laisvai bendrauti, juoktis, dainuoti ir šokti. Jie taip ir padarė! Šalyje, kurioje tvyro įtampa tarp įvairių politinių ir religinių grupių, dėl visuotinos krizės atsirado vieta, kurioje žmonės galėjo vienas kitą vertinti visų pirma kaip žmones ir netgi tapti draugais.


Vienybė yra natūralus dalykas, jei mus traukia prie tų, kurie yra panašūs į mus, turi panašią patirtį ir vertybes. Bet, kaip dažnai pabrėžė apaštalas Paulius, Evangelija tarp žmonių gali sugriauti bet kokias užtvaras (2 Kor 5, 15). Per Evangelijos „akinius“ mes matome tai, kas yra svarbiau už mūsų skirtumus, - vienodą sugedimą, o taip pat bendrą troškimą ir poreikį patirti išgydymą Dievo meilėje.


Jei mes tikime, kad „vienas mirė už visus“, tai daugiau nebegalėsime paviršutiniškai spręsti apie žmones. Dabar „Kristaus meilė valdo mus“ (2 Kor 6, 14), kad skleistume Jo meilę tarp tų, kuriuos Dievas myli labiau, negu mes galime įsivaizduoti.


Ar jūs esate linkę užmiršti, kad tarp žmonių yra daug bendro? Kas jums padeda prisiminti, kad esame visi vienodai sugedę ir mus reikia Kristaus meilės?


Viešpatie Jėzau, sunkiais laikais aš dėkoju Tau už neapsakomo grožio akimirkas, matant kitų meilę ir džiaugsmą. Padėk man kasdien gyventi Tau ir nė vieno nevertinti „pagal kūną“.


© Our Daily Bread

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page