top of page

Viltis Dieve

Kimya Loder

Viešpats yra mano dalis“, - sako mano siela. - Taigi aš tikėsiu Juo.“ (Jeremijo 3, 24) Gyvename pasaulyje, kuriame žmonės įpratę viską gauti greitai ir pamiršo laukti. Tačiau dvasinėje plotmėje laukimas kaip niekada naudingas.

Kai buvo parašyta Jeremijo knyga, izraelitai liūdėjo dėl Babilono kariuomenės sugriautos Jeruzalės. Laukė daug išbandymų. Tačiau chaoso įkarštyje autorius drąsiai pareiškia, kad pasitiki Dievu, kuris pasirūpins jo poreikiais (Raudų 3, 24).

Dievas žino, kad esame linkę nerimauti, kai atsakymai į maldas vėluoja. Šventasis Raštas mus skatina pasikliauti Dievu. Nereikia nusiminti, nes „jo gailestingumas nesibaigė“ (22 eil.). Geriau, padedami Dievo, sekite psalmininko raginimu: „Atsiduokite Viešpačiui ir pasitikėkite juo“ (Ps 36, 7). Laukime Dievo, pasikliaudami Jo meile ir ištikimybe, net jei atsakymas į mūsų maldas ilgai neateina arba nėra toks, kokio norėtume. Kaip tikėjotės atsakymų iš Viešpaties? Ar galite pasitikėti Jo laiku? Dangiškasis Tėve, kartais man sunku laukti Tavęs. Prašau, suteik man jėgų išlaikyti viltį.

© Our Daily Bread


20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page