top of page

Vėl sužydėti

Jennifer Benson Schuldt

Bet kuo labiau egiptiečiai spaudė juos, tuo labiau jie gausėjo ir plito.“ (Iš 1, 12)


Gyvybingos laukų gėlės, gaudamos pakankamai saulės šviesos ir drėgmės, ryškiais kilimais nukloja tokias Kalifornijos vietoves kaip Antilopės slėnis ir Figueroa kalnas. Bet kas nutinka, kai užklumpa sausra? Mokslininkai ištyrė, kad daugelis laukų gėlių sėklų, vietoje, kad imtų dygti, ilgam laikui pasilieka dirvoje. Kai sausra praeina, šios sėklos sudygsta, ir žemė vėl pasidengia augalais.


Senovės izraelitai, nepaisant sunkių sąlygų, gausėjo Egipto žemėje. Vergvaldžiai vertė juos dirbti laukuose ir gaminti plytas. Prižiūrimi žiaurių prievaizdų jie pastatė faraonui ištisus miestus. Norėdamas sumažinti izraelitų skaičių, Egipto karalius net mėgino sunaikinti vaikus. Vis dėlto dėka Dievo rūpesčio, „kuo labiau egiptiečiai spaudė juos, tuo labiau jie gausėjo ir plito“ (Iš 1, 12). Daugelis Biblijos tyrinėtojų mano, kad bendras izraelitų skaičius, įskaitant moteris ir vaikus, per laiką, kai jie buvo Egipte, pasiekė du milijonus.


Dievas, kuris išsaugojo savo tautą tuomet, saugoja mus šiandien. Jis mums padės bet kokiose sąlygose. Mes galime nerimauti, kaip išgyventi eilinį sunkų periodą. Tačiau Biblija patikina mus, kad „Jeigu Dievas taip aprengia laukų žolę, kuri šiandien žaliuoja, o rytoj metama į krosnį“ (Mt 6, 30) tai, žinoma, Jis pasirūpins ir mumis.


Kodėl „sausros“ metu būna sunku pasikliauti Dievu? Kaip Dievas rūpinosi jumis praeityje ir kaip pasakojimas apie Jo ištikimybę gali padėti kam nors iš jūsų pažįstamų?


Dangaus Tėve, kartais man sunku eiti toliau. Prašau, pasirūpink mano poreikiais ir padėk man išstovėti Tavo Šventosios Dvasios galia.


© Our Daily Bread

59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page