top of page

Šaltinis

Tim Gustafson

„Dieve, tyrą širdį sutverk manyje…“ (Psalmė 51, 12)


Tai buvo 1854 m. Dėl nežinomos priežasties Londone mirė tūkstančiai piliečių. „Turbūt blogas oras“, – pagalvojo žmonės. Ir išties, dėl neregėto karščio nuotekų pripildyta Temze skleidė tokį bjaurų kvapą, kad šį kartą imta vadinti „Didžiuoju smirdžiumi“.


Tačiau paaiškėjo, kad problema buvo ne ore. Dr. John Snow tyrimai atskleidė, kad užterštas vanduo buvo choleros epidemijos priežastis.


Žmonės žino dar vieną krizę, kurios dvokas pasiekia dangų. Mes gyvename sugadintame pasaulyje ir taip pat linkę klaidingai diagnozuoti problemos šaltinį ir gydyti simptomus. Apgalvotos socialinės programos duoda šiokios tokios naudos, tačiau nepajėgia pašalinti pagrindinės visuomenės negerovių priežasties – mūsų nuodėmingos širdies.


Kai Jėzus pasakė: „Niekas, kas patenka į žmogų iš išorės, negali jo suteršti“, Jis neturėjo omenyje fizinių ligų (Morkaus 7, 15). Jis kalbėjo apie mūsų visų dvasinę būklę. „Viskas, kas iš jo išeina, suteršia žmogų“, – pasakė Viešpats, o paskui pateikė visą sąrašą mumyse slypinčių blogybių.


„Štai aš gimiau nuodėmingas, ir nuodėmėje mane pradėjo mano motina“, – rašė Dovydas (Ps 51, 5). Jo žodžius galime pritaikyti sau. Esame išlepinti nuo gimimo. Taigi Dovydas meldėsi: „Sukurk man, Dieve, tyrą širdį“. Mums reikia naujos širdies, sukurtos Jėzaus Kristaus per Jo Dvasios veikimą.


Nenaudinga gydyti simptomus. Turime leisti Kristui padaryti šaltinį tyrą.


Ar bandote pašalinti simptomus, užuot leidę Kristui pakeisti jus iš vidaus? Kaip galite pasidalinti su kitais gerąja naujiena apie tai, ką Jis padarė dėl jūsų?


Dangiškasis Tėve, saugok mano širdį ir padėk man būti dėmesingam Tavo Dvasios veikimui manyje.


©Our Daily Bread

95 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page